Dineren, wandelen, spelen 

Fort Jutphaas is een groene parel. Vol historie, maar ook een plek om tot rust te komen, te wandelen of te genieten van een heerlijk diner bij restaurant Céline.

Groen en waterrijk

Op en rond Fort Jutphaas is het heerlijk vertoeven. Je kunt er wandelen of hardlopen rond het water of genieten van de historische monumenten op het Fort. Er zijn twee bruggen die toegang geven tot het Fort Jutphaas, zo kun je gemakkelijk een rondje maken. Neem ook eens een kijkje bij de bijen op het Fort!

Restaurant Céline

Heerlijk eten op hoog niveau, in het prachtige bomvrij wachthuis van Fort Jutphaas. In het stoere en ruige fort kookt chefkok Martijn pure en bijzondere gerechten. De verfijnde bediening met een oog voor detail maakt de ervaring compleet. 

Fortwachterswoning

Koffiehuis, B&B en buitenplaats ‘Bij de Fortwachter’ is open voor publiek.

Scouting Jan van Hoof

Achter het bomvrij wachthuis waar restaurant Céline in gevestigd is, vind je het clubhuis van Scouting Jan van Hoof Nieuwegein. Zij zitten sinds 1988 op Fort Jutphaas. Scouting Jan van Hoof is een ‘landscouting’. 

Imker

Als je een rondje wandelt over het fort, dan kom je in de buurt van de Fortwachterswoning een klein groen houten hokje tegen. Aan één zijde is dit bouwwerk open en zie je de bijenvolken staan. De bijen vliegen hier af en aan. Een imker zorgt voor de volken.

Spelen

Tegenover restaurant Céline vind je een mooie speelplek. Met klautertoestellen, klimmogelijkheden, evenwichtsbalk en natuurlijk een glijbaan. Fort Jutphaas is zo ook een fijne plek voor kinderen!